Παλαιότερα άρθρα

 

 

06/08/2020

Σωστή χρήση μάσκας

 

 

 

 • Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας
 • Φυσική απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων
 • Σωστή υγιεινή χεριών (χρήση αντισηπτικού)
 • Ενας συνοδός σε κάθε ασθενή

 

18/05/2020

 ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ) ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας για «σταδιακή επαναλειτουργία και προγραμματισμό τακτικών χειρουργείων και τακτικών εξωτερικών Ιατρείων Δημόσιων Νοσοκομείων και Ιδιωτικών κλινικών της Χώρας» , σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη των Ολοήμερων Ιατρείων του ΓΝΠΠ θα γίνει στις 19 Μαΐου 2020. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματεία Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων & Επειγόντων Περιστατικών, στα τηλέφωνα: 2132052445-6

 15/05/2020

 ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοινώνεται ότι από 13-05-2020 ξεκίνησε η σταδιακή επαναλειτουργία των Τακτικών Πρωινών Ιατρείων, και σύντομα θα ενημερωθείτε και για την ημερομηνία έναρξης των  Απογευματινών Ιατρείων.

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στο Νοσοκομείο αυστηρά την ώρα του ραντεβού που έχει ορισθεί από την υπηρεσία, με τον περιορισμό ένας συνοδός για κάθε παιδί .

Η είσοδος στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων, θα επιτρέπεται μόνο την ώρα του ραντεβού και μόνο μετά από υπόδειξη του επιφορτισμένου γι'αυτό υπαλλήλου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματεία Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων & Επειγόντων Περιστατικών, στα τηλέφωνα: 2132052445-6

15/03/2020

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ COVID-19  ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ

12/03/2020

 

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του υπ'αριθμ. 17229/11/3/2020 εγγράφου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και του υπ. αριθμ. 12282/15-3-2020 εγγράφου της 1ης ΥΠΕ Αττικής, αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας όλα τα Πρωϊνά Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, τα Απογευματινά Ιατρεία και τα προγραμματισμένα χειρουργεία του Νοσοκομείου. 

Παρακαλείσθε όπως επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του νοσοκομείου μας για κάθε νέα ενημέρωση.

 

27/02/2020

Το σωστό και συχνό πλύσιμο χεριών προστατεύει από τα μικρόβια.

 

27/02/2020

 

15 /10/2019

Παραλήφθηκε σήμερα και θα εγκατασταθεί τις επόμενες ημέρες το νέο ακτινοσκοπικό-ακτινολογικό μηχάνημα που ανανεώνει και εμπλουτίζει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Αξίας 140.000 € συν ΦΠΑ, αποτελεί ένα από τα δέκα αντίστοιχα με τα οποία εξοπλίστηκαν δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής και είναι ένα μέρος από ένα μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των Δημόσιων δομών υγείας, που χρηματοδότησε και υλοποίησε σε σύντομο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλοντας ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό των υποδομών των Νοσοκομείων μας.

Από το ίδιο πρόγραμμα αναμένουμε στο προσεχές διάστημα και τον σύγχρονο πλήρη Πύργο Ενδοσκοπήσεων, ενώ με δύο αξονικούς τομογράφους και άλλο εξοπλισμό ενισχύεται και το διασυνδεόμενο "ΓΝΑ Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ".

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης εκφράζουν την ιδιαίτερη χαρά και τις ολόθερμες ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος.

  --------------------

11/10/2019

Νέα Βράβευση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Bronzeβραβείο για την «Ποιότητα Υπηρεσιών» στο διαγωνισμό Healthcare Business Awards 2019

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – (Τμήμα Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων & Επειγόντων Περιστατικών), βραβεύτηκε στην κατηγορία «Ποιότητα Υπηρεσιών» στο πλαίσιο του διαγωνισμού Healthcare Business Awards 2019, διακρινόμενο για την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό των παρεχομένων Υπηρεσιών Υγείας προς τους μικρούς ασθενείς.

Με σεβασμό και αγάπη προς τα παιδιά, θέτοντας νέα δεδομένα στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση των προσερχόμενων ασθενών στα Εξωτερικά Ιατρεία του, κέρδισε την τρίτη συνεχόμενη βράβευση για τις πρωτοπόρες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του.

(...... Διαβάστε Περισσότερα)

 --------------------

 

 2/07/2019

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Η προσπάθεια της Διοίκησης του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για αισθητική αναβάθμιση των διαδρόμων του Νοσοκομείου συνεχίζεται με δυο σημαντικές δράσεις.

Μετά τον διάδρομο της Παιδιατρικής Κλινικής, που πέρυσι τοποθετήθηκε το παραμύθι του Νικόλα Ανδρικόπουλου «η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους», σειρά πήρε ο μεγάλος διάδρομος της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, όπου τοποθετήθηκε σε όλο το μήκος του, σε φωτογραφική ανατύπωση σε αυτοκόλλητο βινύλιο, το παραμύθι της Λίζας Πενθερουδάκη «Με μια σκούπα στ’ αστέρια».

Το παραμύθι εικονογραφήθηκε από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου του ΕΠΑΛ Τήνου, προσφέρθηκαν τα δικαιώματα ανατύπωσης από την συγγραφέα στο ΓΝΠΠ και η εκτύπωση και τοποθέτηση έγινε με οικονομική ενίσχυση της ίδιας και φίλων του Νοσοκομείου μας.

Μια πολύχρωμη ζωγραφιά από το ίδιο παραμύθι, μετέτρεψε τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου σε ένα «φανταστικό διαστημόπλοιο», που θα ταξιδεύει νοερά τους μικρούς επισκέπτες σε μακρινούς πλανήτες.

Από την άλλη, μια σημαντική πρωτοβουλία των μαθητών και των δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, ήρθε να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή.

Εμπνεόμενοι από την τριλογία παραμυθιών «η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους», «παιχνίδια και ψιλικά» και «δυο παπούτσια σε καρότσι» του εικονογράφου – παραμυθά Νικόλα Ανδρικόπουλου, οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 1ου 18/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, καθοδηγούμενοι από τις δασκάλες τους Κωτούλα Ναυσικά, Μαρτάκη φωτεινή, Σιμοπούλου Βασιλική και την εικαστικό Δημογιάννη Ελπινίκη, εργάστηκαν στο μάθημα της λογοτεχνίας κατά την σχολική χρονιά 2018-2019, δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες και τις εικονογράφησαν.

Δημιούργησαν συνθέσεις σε 18 μεγάλους πίνακες που αφού εκτέθηκαν στο Δημαρχείο Χολαργού, τους προσέφεραν και τοποθετήθηκαν στο σαλόνι της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, για να συνομιλούν στο χρόνο, με το πρωτότυπο έργο του Νικόλα Ανδρικόπουλου που κοσμεί τον χώρο της, αλλά και με τους μικρούς φιλοξενούμενους του νοσοκομείου. Η δράση υλοποιήθηκε με την αμέριστη στήριξη της διευθύντριας του Σχολείου Τζήκα Αναστασίας, της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Χολαργού και της Διοίκησης του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης. Έτσι κι άλλοι χώροι στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αποκτούν λόγο και γίνονται με τον τρόπο αυτό πιο φιλικοί και φιλόξενοι στους μικρούς επισκέπτες.

--------------------

 

12/04/2019

Σημαντική Ανακοίνωση: Τα χειρουργία του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης λειτουργούν κανονικά βάση προγράμματος.

Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί στον Browser σας το Video πατήστε εδώ

--------------------

09/04/2019

Ομάδα ιατρών από τα Νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, «Αμαλία Φλέμιγκ» και Σισμανόγλειο επισκέφθηκαν τα Κύθηρα το διάστημα 4 - 6 Απριλίου 2019 για να πραγματοποιήσουν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και επιμορφωτικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους του νησιού.

Ο προληπτικός έλεγχος για παιδιά και εφήβους αφορούσε τις ειδικότητες:

παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, ενδοκρινολογικό, ορμονολογικό, πνευμονολογικό, αλλεργιολογικό, αναπτυξιολογικό, ΩΡΛ, οδοντιατρικό και ορθοπεδικό έλεγχο.

Ο προληπτικός έλεγχος των ενηλίκων αφορούσε:

πνευμονολογικό, ουρολογικό και διαβητολογικό έλεγχο.

Παίδων Πεντέλης - Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυθήρων «Τριφύλλειο»

 Την παρασκευή 5 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυθήρων  έγινε Πιστοποιημένο Σεμινάριο - Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση BLS-AED Από Πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης 

Επιπλέον το Σάββατο 6 Απριλίου το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυθήρων έλαβε χώρα ημερίδα σε θέματα Υγείας όπως Οξύς πόνος στο ΤΕΠ,Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη παιδιού και εφήβου,Νευροαναπτυξιακές διαταραχές κ.α. 

Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί στον Browser σας το Video πατήστε εδώ

 

--------------------

Ευρύ Κλιμάκιο Προληπτικού Ιατρικού Ελέγχου στο νησί των Κυθήρων.

Ευρύ Κλιμάκιο Προληπτικού Ιατρικού Ελέγχου στο νησί των Κυθήρων

 

Ευρύ Κλιμάκιο Προληπτικού Ιατρικού Ελέγχου στο νησί των Κυθήρων.

Πατήστε εγώ για καλύτερη ανάλυση

-------------------- 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ-ΑΝΑΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Β΄ ΟΡΟΦΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Έργο πνοής για το Νοσοκομείο, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου, στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, έγινε η υπογραφή της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των Εκτελεστών της Διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου, για την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του Β΄ ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, όπου στεγάζεται η β΄ πτέρυγα του Παιδιατρικού Τμήματος και το Νευρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

Την σύμβαση υπέγραψαν, εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Αικ. Παπανάτσιου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, εκ μέρους του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Ευάγγελος Τριγώνης και οι εκτελεστές της Διαθήκης Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου κ. Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος και κ. Ιωάννα Κωνσταντίνου.

Μετά την κύρωση της σύμβασης από το Κοινοβούλιο, οι εκτελεστές της Διαθήκης αναλαμβάνουν, με βάση την βούληση της διαθέτιδας Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου, να προχωρήσουν στην μελέτη και εκτέλεση του έργου της πλήρους ανακαίνισης, αναδιαμόρφωσης και εξοπλισμού του Β΄ ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, όπου στεγάζεται η β΄ πτέρυγα της Παιδιατρικής Κλινικής και το Νευρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται ο σκοπός της Διαθήκης, αξιοποιείται το τίμημα ενός εκατομμυρίου ευρώ από την πώληση για το σκοπό αυτό ακινήτου και σε διάστημα είκοσι μηνών αποδίδεται σε λειτουργία μια πλήρως σύγχρονη πτέρυγα, η Πτέρυγα Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες και τις υποδομές του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

--------------------

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟ Γ.Ν.ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιδιαίτερη τιμή για το Νοσοκομείο μας ήταν η επίσκεψη της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου, η οποία συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, συνάδελφο υγειονομικό και φίλο του Γ.Ν.Παίδων Πεντέλης Φώτη Χρυσικό, παραβρέθηκε και τίμησε την εκδήλωση κοπής της πίτας του Νοσοκομείου και απόδοσης τιμής στους υπαλλήλους που αφυπηρέτησαν κατά το 2018.

Σημαντική στιγμή, η υπογραφή από την Περιφερειάρχη, της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, με την οποία η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας αναλαμβάνει την δημοπράτηση, τεχνική υποστήριξη και επίβλεψη, για την υλοποίηση του έργου "Αναβάθμισης των Χειρουργείων και Δημιουργίας χώρου μεταναισθητικής φροντίδας".

Ένα έργο πνοής για το Νοσοκομείο, προϋπολογισμού 330.000 €, που πραγματοποιείται με χρηματοδότηση της 1ης ΥΠΕ και χορηγική συνδρομή .

Επιπρόσθετα η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό του Γ.Ν.Π.Π. με την αγορά σύγχρονου ψηφιακού ακτινοσκοπικού μηχανήματος και ενός πλήρους πύργου ενδοσκοπήσεων, συνολικής δαπάνης περίπου 400.000 €, που με την αναμενόμενη τοποθέτησή τους, θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

.05/02/2019

--------------------

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

Πρώτο βραβείο στο Γενικό Νοσοκομέιο Παίδων Πεντέλης

  Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία στην Εμπειρία του Πελάτη (Μεγάλος Οργανισμός)» στο πλαίσιο του διαγωνισμού Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, για την ανάδειξη των κορυφαίων στην Εξυπηρέτηση Πελατών για το έτος 2018, που απονέμει φέτος για ένατη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ).

  Τα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών αποτελούν τον πλέον καταξιωμένο θεσμό της αγοράς, ο οποίος επιβραβεύει και προβάλλει σε ετήσια βάση καινοτόμες πρακτικές, που υιοθετούνται με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί στον Browser σας το Video πατήστε εδώ

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, με σεβασμό και αγάπη προς τα παιδιά,  εφάρμοσε την πρωτότυπη & καινοτόμα υπηρεσία «e-Προτεραιότητα», προκειμένου να προσφέρει στοχευμένες υπηρεσίες βελτίωσης και αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας σε χιλιάδες προσερχόμενα παιδιά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση τόσο της καθημερινής ποιοτικής εξυπηρέτησης των μικρών ασθενών, όσο και της λειτουργίας του Νοσοκομείου.  

 (...... Διαβάστε Περισσότερα)

 

--------------------

Πραγματοποίηση από το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, ευρείας δράσης Προληπτικού Παιδιατρικού Ελέγχου, στον παιδικό πληθυσμό της Τήνου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τήνου

Ευρύτατο κλιμάκιο ιατρών και στελεχών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης βρέθηκε στην Τήνο το διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου και παρείχε υπηρεσίες παιδιατρικού προληπτικού ελέγχου στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Πάνω από πεντακόσια παιδιά και έφηβοι, προσήλθαν με τους γονείς τους στο Κέντρο Υγείας, σε προγραμματισμένα ραντεβού και δέχθηκαν τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, από τους παιδιάτρους, ορθοπαιδικούς, οφθαλμιάτρους, πνευμονολόγους - αλλεργιολόγους, αναπτυξιολόγους, ενδοκρινολόγο, ΩΡΛ, νοσηλευτές, και φυσικοθεραπευτές, με την παρουσία και υποστήριξη της Διοίκησης και των Διευθύνσεων των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

 

Προληπτικός Παιδιατρικός Έλεγχος στην Τήνο

 (...... Διαβάστε Περισσότερα)

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης συμμετέχοντας στον διαγωνισμό Mobile Excellence Awards 2018, τιμήθηκε στην κατηγορία Health με το Bronze βραβείο.

Η συγκεκριμένη διάκριση του Νοσοκομείου αφορά την καινοτόμα ψηφιακή υπηρεσία e-Προτεραιότητα, η οποία αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, υποστηρίζοντας την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου προτεραιότητας ασθενών μέσω WEB. Η υπηρεσία αυτή έχει θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο, αφού θα εξυπηρετήσει δωρεάν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής τους από την πολύωρη επίσκεψη στο Νοσοκομείο, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται, καθώς και στο επίπεδο υγείας του παιδικού πληθυσμού. Η πρωτοβουλία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και του Τμήματος Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων και Επειγόντων Περιστατικών για την υλοποίηση, ανάπτυξη και εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος προτεραιότητας και διαχείρισης ασθενών, αξιοποίησε τεχνολογικά πρωτότυπες και καινοτόμες υπηρεσίες.

Βράβευση Γ.Ν.Παίδων Πεντέλης

 (...... Διαβάστε Περισσότερα)

 

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αναβαθμίζει αισθητικά τους εσωτερικούς του χώρους, «δίνοντας λόγο στους διαδρόμους του».

Όταν ένας διάδρομος νοσοκομείου παίρνει μιλιά και αποκτά λόγο, ο χώρος θεραπείας μετασχηματίζεται και διευρύνεται.

Το παραμύθι, με την πλούσια σε χρώματα εικόνα, παίρνει από το χέρι τον μικρό ασθενή και τον ταξιδεύει. Μετριάζει τον πόνο και την αγωνία. Προκαλεί την φαντασία. Δίνει χαρά και σκέψη. Σε μικρούς και μεγάλους. Σε ασθενείς, επισκέπτες και προσωπικό.

Αυτά σκεφτήκαμε στο «Παίδων Πεντέλης» και δώσαμε έναν διάδρομο της Παιδιατρικής Κλινικής, για να αναπτυχθεί και να μας προκαλέσει-προσκαλέσει στο ταξίδι, το παραμύθι του Νικόλα Ανδρικόπουλου «η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους». Ένα παραμύθι μοναδικά επίκαιρο, αφιερωμένο στη διαφορετικότητα και την προσφυγιά.

Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί στον Browser σας το Video πατήστε εδώ

Ο ίδιος ο συγγραφέας-παραμυθάς και εικονογράφος αναφέρεται για το παραμύθι του:

«Η ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών δεν μπορεί να είναι μόνο ατομική. Μπορεί να είναι και, τέτοια, που προσθετικά, μπορεί να γίνει και, συλλογική. Όμως εάν συνειδητοποιήσουμε τις αιτίες της μπορούμε να την κάνουμε συνολική. Με την ελπίδα κι επιθυμία μου αυτή λοιπόν, έγραψα και εικονογράφησα το βιβλίο για παιδιά, «η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους».

Όταν ο διοικητής του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης κος Ευάγγελος Τριγώνης μου ζήτησε την άδεια να αναρτήσει σε ανάπτυξη μεγεθυμένο διαστάσεων 1,25x28,50m περίπου το συγκεκριμένο βιβλίο σε διάδρομο του νοσοκομείου, εξεπλάγην. Αλλά και ενθουσιάστηκα γιατί βρήκα την ιδέα εξαιρετική και συμπλέουσα με την προσδοκία μου να γίνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, κοινωνοί του πιο πάνω προβλήματος. Επί πλέον το θέμα του βιβλίου μου, αφορά πιθανότατα, πολλούς από τους ασθενείς-επισκέπτες του νοσοκομείου αφού είναι ένας χώρος πολυφυλετικής συνύπαρξης πασχόντων, ενίοτε συχνότατα και, κυνηγημένων ανθρώπων. Συνεπώς δέχτηκα ανεπιφύλακτα και με πολύ μεγάλη χαρά να υλοποιηθεί αυτή του η πρόθεση. Υλοποιήθηκε και, ελπίζω αυτό το αποτέλεσμα να γίνει αιτία, να έρθει πιο κοντά η προσδοκία μου. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ευαισθητοποιούνται στο πρόβλημα της διαφορετικότητας που, δυστυχώς, γίνεται πλέον συχνότατα αιτία προσφυγιάς.»

Τον ευχαριστούμε, μαζί και τις εκδόσεις Καλέντη, για την γενναιόδωρη προσφορά τους. Όπως και τον Σύλλογο Φίλων του Παιδιού του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, που αγκάλιασε και υποστήριξε οικονομικά την πρωτοβουλία.

Έτσι ο διάδρομος του Νοσοκομείου απέκτησε …μιλιά και, περιδιαβαίνοντάς τον οι μικροί ασθενείς και επισκέπτες, έρχονται σε ανοικτό και διαρκή διάλογο οι παιδικές ψυχές, ταξιδεύουν και προβληματίζονται, για στις περιπέτειες του «ήρωα» «στη χώρα με τους παράξενους ανθρώπους».

_________________

Συνέντευξη του Αν. Διοικητή κ. Ευάγγελου Τριγώνη

Μετά από πρόσκληση του δημοσιογράφου κ. Κυριάκου Μαντούβαλου, ο αναπληρωτής Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κ. Ευάγγελος Τριγώνης παραβρέθηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στην πρωινή εκπομπή «με καφέ διπλό και μάτι ανοιχτό» του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Στο Κόκκινο».

Στην ημίωρη συζήτηση που έγινε με τον δημοσιογράφο, παρουσιάστηκαν συνολικά οι λειτουργίες του Νοσοκομείου, δράσεις και καινοτομίες που αναπτύσσονται, οι στόχοι που τίθενται και οι προοπτικές για την συνεχή αναβάθμιση των λειτουργιών και των υπηρεσιών του στον παιδικό πληθυσμό.

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα νέα για το Γενικό Νοσοκομεί Παίδων Πεντέλης επιλέγοντας το ακόλουθο ηχητικό απόσπασμα.

_________________

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Στις 29/05/2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, παρουσιάστηκε δημόσια ο απολογισμός της Διοίκησης του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» και του διασυνδεόμενου σε αυτό ΓΝ Παίδων Πεντέλης.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Υπουργός Υγείας κος Ανδρέας Ξανθός, ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής κος Δημήτριος Μαγριπλής, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου, Πεντέλης, Βριλησσίων, Παλλήνης και Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, που είχαν προσκληθεί.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Εμμ. Κουταλάς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2016, όπως ο ημιτελής Οργανισμός των δύο νοσοκομείων, η διαθεσιμότητα υπαλλήλων και η κατάργηση τμημάτων του Αμαλία Φλέμιγκ, πολλές εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις από την συγχώνευση του τέως 1ου ΙΚΑ (Παπαδημητρίου) στο Σισμανόγλειο, κ.α.

 

Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί στον Browser σας το Video πατήστε εδώ

Ο κ. Κουταλάς ανέλυσε τους Λειτουργικούς και Στατιστικούς Δείκτες του νοσοκομείου με έμφαση στους προϋπολογισμούς και στην έλλειψη κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, παρά το γεγονός ότι τη διετία 2016-2017 σημειώθηκε αύξηση των προσλήψεων. Προχώρησε, ακόμα, στην στοχοθεσία και στην προοπτική ανάπτυξης των νοσοκομείων και πιο συγκεκριμένα: 

Α) στο Σισμανόγλειο: ενίσχυση του ρόλου του ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο με έμφαση στα χειρουργικά, στα καρδιολογικά και στα αγγειοχειρουργικά περιστατικά και περαιτέρω ανάπτυξη κλινών στα τμήματα με μεγάλη πληρότητα (χειρουργικά, ουρολογικά, κ.λπ), ενίσχυση του ψυχιατρικού τομέα (π.χ. μονάδα νευρικής ανορεξίας) και αυτονομία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Β) στο Αμαλία Φλέμιγκ: επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα και σύσταση και λειτουργία Γυναικολογικής Κλινικής.

Γ) στο ΓΝ Παίδων Πεντέλης: μετονομασία σε Νοσοκομείο Παίδων και Εφήβων, με βασικά προαπαιτούμενα την τροποποίηση των εν ισχύ Οργανισμών και την αύξηση υλικών και ανθρώπινων πόρων. Ακολούθως, οι Αναπληρωτές Διοικητές του Σισμανόγλειου, του Αμαλία Φλέμιγκ και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, Λάζαρος Σαρισαββίδης, Γιάννης Μιχαλακούκος και Βαγγέλης Τριγώνης, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές που έχουν λάβει, αναφέρθηκαν στην εφαρμογή της πολιτικής για ισότιμη πρόσβαση των όλων των πολιτών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, στην εξέλιξη των κτηριακών έργων, των έργων πληροφορικής, στην παρακολούθηση της εφημερίας των Νοσοκομείων, κ.α.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο Υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός από την πλευρά του δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομείων του συγκροτήματος και την υποστήριξη του έργου της Διοίκησης και των εργαζόμενων με κάθε μέσο. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξήραν το ρόλο των τριών νοσοκομείων στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς την κοινωνία.

Η διοίκηση ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, για την άοκνη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους ασθενείς και την κοινωνία για τη στήριξη.

 

_________________

Χριστούγεννα 2017

 

_________________

Χριστούγεννα 2017

 

_________________

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

(...... Διαβάστε Περισσότερα)

_________________

ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ιδιαίτερης σημασίας δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου από επιστημονική ομάδα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, μετά από αίτημα που υπέβαλε η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής. Αναλυτικότερα, επιστημονικό προσωπικό του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΠΠ και συγκεκριμένα η Επιμελήτρια Α’ του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος παιδοψυχίατρος κ. Σοφία Κορλού και η παιδοψυχίατρος κ. Μπελτοβά Ευπρ., διεξήγαγαν  τρίωρη ενημερωτική παρέμβαση με θέμα «Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών μετατραυματικής διαταραχής στρες μαθητών» σε εκπαιδευτικούς και γονείς των συστεγαζόμενων 6ου και 12ου  Δ.Σ. Αχαρνών.

Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, είχε σημειωθεί στη διάρκεια της εορτής λήξης του 6ου Δ.Σ. Αχαρνών, θανάσιμος τραυματισμός μαθητή από τυχαίο πυροβολισμό, γεγονός που είχε σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική υγεία όλης της κοινότητας. Το περιστατικό του οποίου μάρτυρες υπήρξαν πολλοί μαθητές, έχει –όπως είναι φυσικό- προκαλέσει φόβους και ανησυχίες τόσο σε μαθητές και γονείς, όσο και σε εκπαιδευτικούς της περιοχής και κυρίως της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας. Η διαχείριση των φόβων που φυσιολογικά παραμένουν, αλλά κυρίως των φοβιών και των περιστατικών μετατραυματικού στρες, απασχόλησε τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, που διοργάνωσε την συγκεκριμένη ενημερωτική παρέμβαση σε συνεργασία με το ΓΝΠΠ  και το Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος» του Δήμου Αχαρνών.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης εκπαιδευτικοί και γονείς ενημερώθηκαν για  τα συμπτώματα της διαταραχής μετατραυματικού στρες από τις παιδοψυχιάτρους,  ώστε να καταστούν ικανοί να αναγνωρίζουν ανάλογα περιστατικά σε μαθητές. Είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά τα συμπτώματα που παρουσίασαν μαθητές, αλλά και ενδεικνυόμενους τρόπους  διαχείρισης της συμπεριφοράς των παιδιών που εμφανίζουν φόβους και φοβίες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες εκ μέρους της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής με την οποία υπάρχει γενικότερη συνεργασία του Νοσοκομείου στην πλαισίωση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και σε άλλα θέματα, όπως πρόληψη παχυσαρκίας, αντιμετώπιση διαβήτη, κ.ά.

_________________

 Σχετικά με χορήγηση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Σας κάνουμε γνωστό ότι το νοσοκομείο μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα παιδιά που πρέπει να εκδώσουν το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), θα λειτουργήσει επιπλέον Παιδιατρικό Ιατρείο, που θα εξυπηρετήσει τον συγκεκριμένο πληθυσμό.

Το Παιδιατρικό Ιατρείο θα λειτουργήσει αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού για την έκδοση του ανωτέρω πιστοποιητικού, για το χρονικό διάστημα από 18-9-2017 έως και 27-10-2017, κατά τις ώρες 10.00πμ. έως 13.30μμ.

Για τον καθορισμό του συγκεκριμένου ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στα τηλέφωνα της Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων 2132052445 και 2132052446, δηλώνοντας την επισήμανση «για έκδοση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)»

Η συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.Μ. θα γίνεται μετά τη λήψη ιατρικού ιστορικού, φυσικής εξέτασης και εφόσον απαιτούνται και παρακλινικών εξετάσεων. Σε περίπτωση που από τον Παιδίατρο κρίνεται απαραίτητη για την έκδοση του ανωτέρω πιστοποιητικού, εκτίμηση και ειδικού ιατρού (Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Οφθαλμίατρου ή Οδοντίατρου), αυτή θα προγραμματίζεται σε δεύτερο χρόνο, με βάση όμως τα διαθέσιμα ραντεβού των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

(...... Διαβάστε Περισσότερα)

_________________

 

 

Η Ελλάδα του Παίδων Πεντέλης 

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Υπάρχει και μια καλύτερη Ελλάδα, η Ελλάδα του «Παίδων Πεντέλης», την οποία γνώρισα όταν η μικρή μου κόρη έκοψε το αυτί της στο σχολείο και έπρεπε να την πάω σε νοσοκομείο. Η κοντινή απόσταση και το γεγονός ότι εφημέρευε, ήταν οι λόγοι που αποφάσισα να την πάω εκεί, μια απόφαση που δεν ήταν εύκολη λόγω της δυσπιστίας που τρέφω μια ζωή για τα δημόσια νοσοκομεία. Ωστόσο το… αποτόλμησα και, για πρώτη φορά στη ζωή μου, βρέθηκα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που είναι χτισμένο σε ειδυλλιακή τοποθεσία

(...... Διαβάστε Περισσότερα)


  

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων σε καθημερινά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και αφορούν τη λειτουργία της Ορθοπεδικής Κλινικής, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» έχει να αναφέρει τα εξής: 

Η Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν. «Παίδων Πεντέλης» λειτουργεί κανονικά με βάση τη στελέχωσή της παράγοντας ουσιαστικό έργο αντιμετωπίζοντας το σύνολο των περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, τακτικά και επείγοντα.

Δηλώνεται κατηγορηματικά ότι κανένα προγραμματισμένο εντός του 2017 χειρουργείο δεν έχει αναβληθεί ή ακυρωθεί λόγω έλλειψης πόρων.  

Επομένως κρίνεται επιεικώς ατυχής ο τίτλος δημοσιεύματος «έλλειψη χρημάτων, στάση χειρουργείων» αφού όλα τα επίσημα καταγεγραμμένα περιστατικά που με βάση το νόμο περιλαμβάνονται στη λίστα χειρουργείου και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου , γίνονται κανονικά και με βάση το πρόγραμμα όλων των χειρουργικών κλινικών του Νοσοκομείου.

Η προσπάθεια που καταβάλλει η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Διοίκηση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων των ΝΠΔΔ ΓΝΑ «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ» και ΓΝ «Παίδων Πεντέλης», είναι η εύρυθμη λειτουργία του ΓΝ «Παίδων Πεντέλης» , ώστε να ανταποκριθεί με απόλυτη επάρκεια στις ανάγκες νοσηλείας των παιδιών και να παίξει το  δυναμικό  ρόλο που του αναλογεί στο σύστημα ως το τρίτο Παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας και σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι περιστατικά που απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση με βάση τη βαρύτητά τους και την αντίστοιχη κατάταξη ως προς το επείγον του χαρακτήρος τους, προγραμματίζονται ανεξαρτήτως κόστους των επεμβάσεων και με τη συνεχή εποπτεία όλων των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου (Επ. Συμβούλιο, Διευθ. Ιατρικής Υπηρεσίας, Συν. Χειρουργικού Τομέα, Επιτροπή Χειρουργείου).

Πατήστε Εδώ για το Πλήρες Κείμενο.

_________________

 

Συνεχίζονται με εξαιρετική επιτυχία οι δράσεις του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης. Οι δράσεις για τη «Σωστή Διατροφή» γίνονται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ενταγμένες στα προγράμματα «Αγωγής Υγείας» που είχαν προγραμματιστεί σε σχολεία της περιοχής.

Κλιμάκιο από τους διατροφολόγους, τον μάγειρα και την επισκέπτρια υγείας του Νοσοκομείου επισκέφθηκε την Παρασκευή 19/5 το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και στις 26/5 το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, όπου σε αγαστή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, έδειξαν μέσα από διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά, πώς παρασκευάζουμε ένα υγιεινό πρωινό και σνακ και πώς ψωνίζουμε σωστά και υγιεινά τρόφιμα στο supermarket.

Η εξαιρετική ανταπόκριση των παιδιών και η ενθουσιώδης συμμετοχή τους συνέβαλε στην επιτυχία των δράσεων.

 

Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί στον Browser σας το Video πατήστε εδώ

 

Οι δράσεις αυτές του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης είναι ενταγμένες στο «πρόγραμμα δράσεων στη κοινωνία» για τη «σωστή διατροφή και την πρόληψη του διαβήτη», που αποφάσισαν και πραγματοποιούν το δίμηνο Μαΐου και Ιουνίου 2017 τα Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία «Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» και «Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης» στους Δήμους της περιοχής και περιλαμβάνουν σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και πρόληψης με επισκέψεις σε ΚΑΠΗ, σχολεία και κεντρικές πλατείες των Δήμων Πεντέλης, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Λυκόβρυσης-Πεύκης και Παλλήνης.

ΔράσειςImage Map

Πληροφορίες Για το  «πρόγραμμα δράσεων στη κοινωνία» για τη «σωστή διατροφή και την πρόληψη του διαβήτη»

Τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης,Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ, τα οποία παρέχουν Δευτεροβάθμια αλλά και Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κυρίως στον πληθυσμό της Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς και σε ασθενείς που παραπέμπονται από άλλες περιοχές,  διοργανώνουν δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών (παιδιών και ενηλίκων) σε θέματα σωστής διατροφής, πρόληψης και αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα γίνουν το  Μάιο και τον Ιούνιο:

 1. Σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και θα περιλαμβάνουν ενημερώσεις από το στελεχιακό δυναμικό των Νοσοκομείων (Ιατρούς, Νοσηλευτές, Διατροφολόγους, Επισκέπτες Υγείας κλπ), με συμπλήρωση ερωτηματολογίων, μετρήσεις σακχάρου κλπ.
 2. Σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, σε Δημοτικά Σχολεία της Ανατολικής Αττικής με εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα σωστής διατροφής και με ενημέρωση εκπαιδευτικών για τη διαχείριση του νεανικού διαβήτη τύπου Ι.

Πρόγραμμα δράσεων  στους Δήμους:

 • Τετάρτη 3 Μαΐου(16.00 – 21.00): ΚΑΠΗ Πεντέλης
 • Κυριακή 7 Μαΐου (10.00 – 14.00): Πλατεία Ανάληψης του Δήμου Βριλησσίων
 • Τετάρτη 10 Μαΐου (16.00 – 21.00): B’ ΚΑΠΗ Μελισσίων
 • Παρασκευή 12 Μαΐου (17.00 – 21.00) : Κεντρική Πλατεία του Δήμου Αμαρουσίου
 • Σάββατο 13 Μαΐου (10.00 – 14.00): Κεντρική Πλατεία του Δήμου Χαλανδρίου
 • Κυριακή 28 Μαΐου (10.00 -14.00):  Άγιος Παντελεήμονας Πεύκης (προαύλιος χώρος)
 • Κυριακή  11 Ιουνίου (10.00 -14.00):  Αγία Βαρβάρα Λυκόβρυσης (προαύλιος χώρος)
 • Σάββατο 17 Ιουνίου (10.00-14.00): Στον Γέρακα, έμπροσθεν του Δημαρχείου Παλλήνης

Πρόγραμμα δράσεων στα Δημοτικά Σχολεία:

 • 1ο Δημ. Σχ. Γέρακα  (A τάξη): Πρόγραμμα «μαθαίνουμε να ετοιμάζουμε μόνοι μας τα σνακ μας».
 • 2ο Δημ. Σχ. Γέρακα (Β΄ τάξη): Πρόγραμμα «μαθαίνουμε τους γονείς μας να ψωνίζουν υγιεινά στο σούπερ μάρκετ».
 • 4ο Δημ. Σχ. Παλλήνης: Εκτός των δύο παραπάνω προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί και το Πρόγραμμα «μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας το πρωινό μας» και θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών για το νεανικό διαβήτη τύπου Ι.                                                                                              

Πρόθεση του Συγκροτήματος των τριών Νοσοκομείων είναι η διοργάνωση και στο μέλλον αντίστοιχων δράσεων, για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στη διαρκή βελτίωση της υγείας των πολιτών, στη μείωση της νοσηρότητας, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης  των υπηρεσιών υγείας.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Γ.Ν.Α.  Σισμανογλείου, Σπανού Μαρία  στο 2132058128. 

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Τηλεφωνικό Κέντρο 2132052200

Γρ. Εξυπηρέτησης Πολίτη

2132052431

Γρ. Κίνησης Ασθενών

2132052474

Γραμματεία Εξ. Ιατρείων 

2132052593 

Ραντεβού

2132052445, 2132052446

Διοικητική Γραμματεία 2132052515
Γραφείο Πληροφορίες 2132052376

Διεύθυνση


Ιπποκράτους 8,
Πεντέλη,
Τ.Κ. 15236

 e-mail: paidon@paidon-pentelis.gr

Χάρτης Πρόσβασης

Προσβασιμότητα


Ο σχεδιασμός του ιστοτόπου πληροί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας

XHTML 1.0 valid

CSS valid

WCAG 2 valid

Στατιστικά


Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: Πέμπτη, 18 Ιούλιος, 2024 - 10:13
Μοναδικοί Επισκέπτες: 1124736